Corona-proof op zondag

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om van een Chirozondag een Corona-proof moment te maken! Lees zeker alles heel goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! STAY SAFE!

De belangrijkste maatregelen:

Algemene maatregelen overheid:

Respecteer steeds de huidige maatregelen, ook wanneer u terugkeert uit een oranje of rode zone. Voor meer informatie kan u terecht op: https://www.infocoronavirus.be/nl/faq/ 

Zieke leden/leiding
blijven thuis:

Wie ziek is of in de drie dagen voor een Chiro activiteit symptomen vertoont - hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen - blijft verplicht thuis. Experten hebben een lijst met risicogroepen opgesteld. Behoort jouw kind tot een risicogroep? Dan heb je de toestemming en een attest van een arts nodig om mee te kunnen spelen op de Chiro. We rekenen op u,  als ouder, om dit in orde te brengen. 

Download
Risicogroepen corona (pediatrie).pdf
Adobe Acrobat document 630.1 KB

Contactbubbels:

We delen onze Chirogroep op in vijf bubbels van maximaal 50 personen. Een bubbel bestaat uit zowel leden als leiding. Binnen de bubbels moet er geen afstand worden gehouden en kan er normaal gespeeld worden. We voorzien extra hygiënemaatregelen en bewaren voldoende afstand tussen de verschillende bubbels. 

 

Zo zullen de bubbels eruitzien: 
Paarse bubbel: Kristallekes

Gele bubbel: Speelclub    Groene bubbel: Rakwi

Rode bubbel: Tito      Oranje bubbel: Keti + Aspi

Extra hygiënemaatregelen: We voorzien extra hygiënemaatregelen en hygiënemateriaal zoals zeep, reinigingsproducten, handgel, papierrollen, handschoenen, … Gelieve de hygiënemaatregelen in te oefenen met uw zoon/dochter. Deze vind je hieronder.

Download
Hygiënemaatregelen.pdf
Adobe Acrobat document 493.2 KB

Praktische info:

Locatie:

Elke zondag spelen er drie bubbels in het lokaal en verplaatsen twee bubbels zich naar een andere locatie. Hieronder vindt u op welke locatie de activiteit van uw zoon/ dochter zal plaatsvinden. Speelt uw kind op een andere locatie dan het Chirolokaal? Dan is het de bedoeling dat uw kind rechtstreeks naar deze locatie gaat. We verzamelen NIET op de Chiro.

De eerste Chirozondag:

Wanneer je voor de eerste keer naar de Chiro (terug)komt, meld je je aan bij de leiding. Ook leden die al langer in de Chiro zitten, moeten zich, de eerste zondag dat ze naar de Chiro komen, aanmelden. De leiding noteert jouw naam, geboortedatum en een telefoonnummer. Ook de ingevulde medische fiche kan je dan afgeven. Behoor jij tot een risicogroep? Zorg dan dat je een attest bij hebt dat je mag deelnemen aan de activiteiten.

  • Voor de jongste leden (geboortejaar 2014-2009), vragen wij aan één van de ouders om zijn/haar kind(eren) aan te melden. Op deze manier kan het kind meteen gaan spelen op zijn/haar “bubbel-terrein”.
  • Voor de oudste leden (geboortejaar 2008-2003) is het niet nodig dat één van de ouders meekomt. Het is wel belangrijk dat de leden een telefoonnummer van één van hun ouders kunnen doorgeven. 

Medische fiche:

Iedereen die naar de Chiro komt, moet een medische fiche invullen. Gelieve de medische fiche thuis af te drukken en deze ingevuld op één van de eerste zondagen af te geven aan de leiding. Kom jij de eerste zondagen niet naar de Chiro? Dan kan u de medische fiche ook in de brievenbus van de Chiro steken (Parklaan 57). Kan jij thuis niet printen? Geen probleem, u kan de eerste zondag een leeg exemplaar vragen aan de leiding. 

 

LET OP: Vanaf oktober moet jouw medische fiche in orde zijn.

Download
Medische fiche 2020- 2021.pdf
Adobe Acrobat document 141.0 KB

Mondmasker:

Alle leden die 12 jaar of ouder zijn moeten verplicht een mondmasker bij hebben en dragen wanneer zij toekomen op de Chiro. Leden mogen hun mondmasker pas afzetten wanneer ze in hun “bubbel-terrein” zijn. Ook ouders die hun kind brengen, dragen verplicht een mondmasker.