Corona-proof op zondag

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om van een Chirozondag een Corona-proof moment te maken! Lees zeker alles heel goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! STAY SAFE!

Nieuwe maatregelen 01/02

 • Activiteiten voor -18-jarigen kunnen doorgaan in bubbels van 10
 • De leiding behoort NIET tot die bubbel van 10
 • Voor Kristallekes, Speelclub en rakwi: buiten spelen is de norm
 • Voor Tito, Keti en Aspi: buiten spelen is verplicht
 • Tito, Keti, Aspi en de leiding draagt altijd een mondmasker
 • Kinderen/jongeren beperken zich tot 1 hobby per week

De belangrijkste maatregelen:

Reserveringssysteem

Door de nieuwe maatregelen moeten wij erop toezien dat de bubbels slechts uit 10 kinderen/jongeren bestaan. We werken met een reserveringssysteem. Elk lid zal zijn plaatsje op zondag moeten reserveren, alvorens naar de Chiro te komen. De plaatsen zijn beperkt, maar we doen ons uiterste best om voldoende plaatsen te voorzien. Zo kan iedereen die wil, stoom komen aflaten op de Chiro! Inschrijven kan via onderstaande link!

 • Schrijf je kind in vóór zondag.
 • Noteer de voornaam en de initialen van het lid bij de juiste groep.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UQtMNjkK26hBEZpn5xlj_wGDS_b82Qz8GyfFztoe_qU/edit?usp=sharing 

Algemene maatregelen overheid:

Respecteer steeds de huidige maatregelen. Voor meer informatie kan u terecht op: https://www.infocoronavirus.be/nl/faq/ 

Zieke leden/leiding
blijven thuis:

Wie ziek is of in de drie dagen voor een Chiro activiteit symptomen vertoont - hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen - blijft verplicht thuis. Experten hebben een lijst met risicogroepen opgesteld. Behoort jouw kind tot een risicogroep? Dan heb je de toestemming en een attest van een arts nodig om mee te kunnen spelen op de Chiro. We rekenen op u,  als ouder, om dit in orde te brengen. 

Download
Risicogroepen corona (pediatrie).pdf
Adobe Acrobat document 630.1 KB

Contactbubbels:

We delen onze Chirogroep op in verschillende bubbels van maximaal 10 personen. Een bubbel bestaat uit leden, de leiding behoort niet tot deze 10. Binnen de bubbels moet er geen afstand worden gehouden en kan er normaal gespeeld worden. De leiding en ook de oudere leden (Tito, Keti en Aspi) dragen wel de gehele zondagnamiddag een mondmasker. We voorzien extra hygiënemaatregelen en bewaren voldoende afstand tussen de verschillende bubbels.   

Extra hygiënemaatregelen: We voorzien extra hygiënemaatregelen en hygiënemateriaal zoals zeep, reinigingsproducten, handgel, papierrollen, handschoenen, … Gelieve de hygiënemaatregelen in te oefenen met uw zoon/dochter. Deze vind je hieronder.

Download
Hygiënemaatregelen.pdf
Adobe Acrobat document 493.2 KB

Praktische info:

Locatie:

Elke zondag spelen er verschillende bubbels aan het lokaal en verplaatsen verschillende bubbels zich naar een andere locatie. Hieronder vindt u op welke locatie de activiteit van uw zoon/ dochter zal plaatsvinden. Speelt uw kind op een andere locatie dan het Chirolokaal? Dan is het de bedoeling dat uw kind rechtstreeks naar deze locatie gaat. We verzamelen NIET op de Chiro.

Lokaal:

Mondmasker:

Ouders die hun kind brengen, dragen verplicht een mondmasker. Ook de oudere leden (Tito, Keti en Aspi) en leiding dragen de gehele zondag hun mondmasker.

Mijn kind vertoont symptomen van Covid-19, wat nu?

 • Hou je kind thuis.
 • Raadpleeg je huisarts.
 • Contacteer de Groepsleiding (Margot: 0470/31.06.07 - Robbe: 0476/03.42.67) of de Volwassen Begeleiding (Bart: 0477/70.75.29 – Dorien: 0475/42.53.39). Gelieve ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.